RMF filters

RMF Filters worden door ons geleverd en geinstalleerd. RMF Systems zet zich in voor het ontwerpen, produceren en leveren van oplossingen op het gebied van oliezuivering en monitoring. Door een verbetering van olie zuiverheid wordt een verhoogde levensduur van olie en machine gerealiseerd. De kosten van de apparatuur wordt verminderd terwijl het milieu zo min mogelijk wordt belast.

Bescherming van dure main stream filters

RMF-systemen filters worden in by-pass of Off-Line configuraties toegepast en reinigen voortdurend olie uit het reservoir. De olie die het mainstream filter bereikt is dus schoner en daardoor is er een langere levensduur van dit dure filter. Het mainstream filter fungeert nu als een nood filter waardoor hij langer meegaat.

Minder olieverversingen

Steeds strengere milieuwetgeving op het gebied van olie verversen, olie-opslag en de verwijdering van gebruikte olie leiden tot een stijging van de kosten. RMF filters gebruiken betekent minder olie verversen, en daardoor dus minder kosten.

Verlengde bruikbare levensduur van de olie

Door het olie-oxidatie proces komt er een chemische aantasting van de olie en daardoor moet er weer vaker olie worden vererst. Dit olie-oxidatieproces wordt in werking gebracht door de aanwezigheid van slib. Indien water aanwezig is wordt dit oxidatieproces nog eens versneld. De RMF filters verwijderen slib en water uit de olie.

Minder machineonderhoud, meer productie

Minder olie verversen en minder slijtage van onderdelen door vervuiling betekent een hogere productietijd.